Francúzsky gurmánsky večer Goût de France zažijete aj v reštaurácii River Bank

0
1074

Do projektu francúzskeho večera pre gurmánov Goût de France/Good France 2016 sa tento rok po prvýkrát zapojí aj reštaurácia na brehu Dunaja River Bank. Pridá sa tak k celosvetovej aktivite, počas ktorej tisícka šéfkuchárov na piatich kontinentoch pripraví tie najlepšie francúzske kulinárske špeciality. Na Slovensku bude River Bank jednou zo 14 reštaurácií, ktorá si uctí francúzsku kuchyňu počas tohto výnimočného večera.

„Našim hosťom ponúkame prešporskú kuchyňu, v ktorej sa prelínajú chute jedál z Rakúska, Maďarska aj Čiech. Francúzskej kuchyni sa venujem už viac ako dvadsať rokov. Som jej veľkým fanúšikom a preto aj naše menu je inšpirované touto kulinárskou veľmocou,“ hovorí Igor Čehy, šéfkuchár reštaurácie v Grand Hoteli River Park. Francúzsku kuchyňu si zamiloval v Maroku. „Zlomom v mojej kariére bola práca v marockej Casablance. Tam som sa vďaka francúzskemu šéfkuchárovi Henrimu Varaudovi naučil pripravovať najmä ryby a morské plody,“ vysvetľuje Igor Čehy. Dodáva, že je veľmi rád, že menu, ktoré navrhol na francúzsky večer, medzinárodný tím vedený šéfkuchárom Alainom Ducassom, schválil.

Hostia jedinečného francúzskeho večera Goût de France/Good France 2016 tak budú môcť na nábreží Dunaja ochutnať marinovaného lokálneho pstruha lososového s limetkovou kyslou smotanou a kaviárom zo pstruha. Pochutiť si budú môcť aj na kačacej foie gras, opečených prsiach z holuba a detstvo všetkým dokonale pripomenie dezert vtáčie mlieko. Atmosféru Francúzska navodí aj šarmantná šansoniérka Jana Gavačová.

Po úspechu prvého ročníka sa Ministerstvo zahraničných vecí a medzinárodného rozvoja Francúzskej republiky v spolupráci so šéfkuchárom Alainom Ducassom rozhodli podujatie opakovať každoročne. Cieľom projektu je ukázať kreativitu šéfkuchárov inšpirovaných francúzskym kulinárskym umením a dať im priestor, aby ukázali prepojenie francúzskej a lokálnej kuchyne a kultúry.

Večer francúzskych chutí, šansónov a tú pravú gurmánsku atmosféru môžete zažiť v pondelok 21. marca 2016 v reštaurácii River Bank v Grand Hoteli River Park, Bratislava.