Fond Magnesia GO a herec Ondřej Vetchý podporí mladé športové talenty

0
972

Momentálne prebieha hlasovanie verejnosti v projekte Fond Magnesia GO, ktorý organizuje spoločnosť Karlovarské minerální vody v spolupráci s hercom Ondřejem Vetchým. Ten vybral šesticu mladých slovenských a českých športových talentov. Medzi nich spoločnosť Karlovarské minerálne vody rozdelí 1 000 000 Čk. Hlasovať za mladých športovcov môžete do 16. 6. 2015 na stránkach www.magnesiago.sk.

Podpora Fondu Magnesia GO má byť ocenením a impulzom, vďaka ktorému sa mladí talentovaní športovci môžu posunúť na ešte vyššiu športovú úroveň. Ide o povzbudenie a podporu na ceste za športovými cieľmi a snami a vďaka Fond Magnesia GO môžu získať v kariére rozhodujúci náskok.

„Verím, že úspech v športe je triumfom nielen talentu a potrebného šťastia, ale aj vôle, ducha, vytrvalosti a odhodlania. Ako som zistil, práve kombinácia týchto dispozícií a vlastností spolu so zdravou dávkou tvrdohlavosti presahuje nielen do každodenného života, ale aj do budúcnosti. Preto som inicioval projekt, ktorého cieľom je podporiť nádejných športovcov, ktorým finančná podpora umožní ďalší rozvoj, o ktorý sa preukázateľne a dlhodobo usilujú a majú pre neho všetky predpoklady,“ hovorí vášnivý športovec a ambasádor projektu Ondřej Vetchý.

A čo pre športovcov znamená podpora Fondu Magnesia Go?

Na to sme sa opýtali minuloročného víťaza, bedmintonistu Adama Mendreka: „Vďaka výhre vo Fond Magnesia GO som mohol obísť turnaje, ktoré sa konali v Južnej Afrike a Botswane. Nazbieral som tak dostatok bodov a posunul sa vyššie vo svetovom rebríčku. Zvyšok peňazí využijem na ázijské sústredenie v indonézskom Semarangu, kde trénujú najlepšie singlisti z Indonézie. Tiež by som rád niečo odkázal tohtoročným finalistom: Už to, že ste boli vybraní, je obrovský úspech v dnešnej konkurencii. Fond Magnesia GO je šanca, vďaka ktorej si môžete splniť svoje športové sny. Dajte o ňom vedieť, aby ste dostali čo najviac hlasov!“

Kto sú tohtoroční finalisti?

Šprintér Jakub Matúš sa k atletike dostal na školskej súťaži, jeho najväčším úspechom je 19. miesto na Majstrovstvách sveta juniorov 2014. Momentálne sa pripravuje na Majstrovstvá Európy juniorov, chcel by vylepšiť svoj vlastný juniorský slovenský rekord a získať titul majstra Slovenska medzi mužmi. Jeho veľkým snom je kvalifikovať sa na Olympijské hry v Rio de Janeiro.

Plavkyňa Barbora Mišendová začala plávať už v 9 rokoch a jej najväčším úspechom je pre ňu 1. miesto na Majstrovstvách Európy juniorov 2014. Teraz sa naplno venuje príprave na Majstrovstvá sveta juniorov v Singapure, kde chce postúpiť do finále a bojovať o medailu. Rada by prekonala slovenské národné rekordy a jej najväčším snom je skočiť do olympijského bazéna v Rio de Janeiro.

Desaťbojár Jan Doležal sa atletike venuje už od základnej školy, jeho najväčším úspechom je zatiaľ 3. miesto na Majstrovstvách sveta do 17 rokov. To mu ale nestačí, chce sa pobiť o zlato na Majstrovstvách Európy juniorov v desaťboji vo Švédsku a prekonať magickú hranicu 8000 bodov. Ďalším veľkým cieľom je kvalifikácia na Letné olympijské hry v Rio de Janeiro a Majstrovstvá Európy v Amsterdame.

Volejbalista Donovan Džavoronok začal s volejbalom v 11 rokoch. Jeho najväčším doterajším úspechom je 5. miesto na Majstrovstvách Európy do 18 rokov v plážovom volejbale v roku 2012. Veľmi by chcel postúpiť s českou reprezentáciou do 20 rokov na Majstrovstvá Európy a okrem toho by chcel ďalej pracovať na svojej hre a zlepšiť svoju techniku.

Rýchlolezec Jan Kříž sa športu aktívne venuje už od šiestich rokov, lezenie si ale všimol až neskôr pri prechádzkach v Moravskom krase, kde pozoroval horolezcov. To sa mu veľmi zapáčilo a v roku 2014 si doliezol po 1. miesto na Majstrovstvách sveta juniorov. Tento rok ho čaká obhajoba tohto titulu, rád by uspel aj na svetových pohároch dospelých. Kde si kladie za cieľ v rebríčku vstúpiť do prvej desiatky.

Cyklistka Barbora Průdková bola najskôr skvelou lyžiarkou, no po ťažkom zranení sa jej hlavnou disciplínou stala cyklistika. Za svoj najväčší úspech považuje 5. miesto na Majstrovstvách sveta juniorov 2014. Tento rok ju čakajú prvé Európske hry v Baku, plánuje tiež získať čo najviac bodov vo svetovom pohári a dostať sa na Letné olympijské hry v Rio de Janeiro.

Viac informácií o projekte a tohtoročných finalistoch nájdete na webových stránkach www.magnesiago.sk. Hlasujúci môžu vyhrať športový pitný režim na celý rok zadarmo!