Farbou roka 2015 je MEDENÁ ORANŽOVÁ

0
1250

Viete, prečo je brožúra Dulux Colour Futures netrpezlivo očakávaná všetkými, ktorí sa zaujímajú o interiérový dizajn, dekor a farebné trendy? Ste rovnako ako títo ľudia zvedaví na tohtoročnú farbu roka a vlastnosti, ktoré ju charakterizujú? Tento rok už po dvanástykrát prichádza najväčší výrobca farieb a náterov Akzo Nobel s odhalením Dulux Farby roka. Vďaka tomu sa môžete teraz spolu s nami ponoriť do tajov interiérového dizajnu a objaviť hlavné farby a trendy pre rok 2015. Studené farby, ktoré hrali prím v predošlých rokoch – odtiene modrej a zelenej – sú teraz nahradené teplejšími tónmi. Zoznámte sa s Farbou roka 2015 – je ňou MEDENÁ ORANŽOVÁ.

Farebné trendy pre rok 2015

Značka Dulux aj tento rok s potešením prezentuje farebné trendy pre nadchádzajúci rok. Colour Futures predstavujú tradíciu, ktorá v sebe ukrýva bohatú inšpiráciu pre všetkých. Každý z nás sa môže stotožniť s jedným z piatich trendov roka alebo s hlavnou myšlienkou, ktorá ich zastrešuje, a ktorá má významný vplyv na to, aká vlastne tohtoročná farba roka bude.

Naša farebná predpoveď má význam pre každého, kto sa pohybuje vo svete estetiky a interiérového dizajnu – či už na profesionálnej úrovni alebo ako vášnivý fanúšik. Vždy sa snažíme spoznať potreby zákazníkov – a to dokonca skôr, než ich pocítia oni sami. K tomu je potrebné dlhodobé sledovanie spoločenských, ekonomických a dizajnových zmien na celom svete. Takže, či už ste človek hľadajúci inšpiráciu pre vylepšenie svojho domova alebo architekt idúci ruka v ruke s aktuálnymi trendmi, táto publikácia vám pomôže zorientovať sa v rozmanitom svete dizajnu a zožať úspech, ktorý očakávate,” hovorí Martin Brodský, Senior Brand Manager Dulux.

Farbaroka 2015 MEDENÁ ORANŽOVÁ

Tento rok nechávame za sebou dojmy z Farby roka 2014. Od chladných tónov modrej a zelenej, ktoré dominovali v uplynulých rokoch, sa posúvame smerom k teplejším odtieňom: ružovej, červenej a oranžovej. Tieto farby sú nám všeobecne veľmi príjemné, pretože v sebe nesú nádych prírody, príjemný dotyk ľudskej kože a teplo domova.

MEDENÁ ORANŽOVÁ reflektuje a zjednocuje všetky hlavné trendy, ktoré sme identifikovali ako kľúčové pre tento rok:

  • prívetivýprístupadôraznazdieľaniespoločných hodnôt
    • prirodzenú paletu planéty Zeme (od zemitých tónov po žiarivé slnečné tóny žltej)
    • odtiene ľudskej pokožky ako znamenie medziľudských vzťahov
    • sépiové farby symbolizujúce minulosť

Je to farba, ktorá v plnej hĺbke a šírke kombinuje dva zdanlivo odporujúce si princípy – výnimočnosť a každodennosť. Vyskúšajte MEDENÚ ORANŽOVÚ a objavte prekvapivé čaro všedných dní.

Nezávislíexpertiz celéhosveta

Globálne estetické centrum Akzo Nobel každý rok spolupracuje s nezávislými expertmi na design a trendy. Toto kreatívne stretnutie nazývame ColourFutures workshop – dizajnéri tu diskutujú o celosvetových trendoch. Na základe týchto diskusií potom naši experti na farby vytvárajú farebnú paletu pre nadchádzajúci rok. A výsledok už poznáme. Dostupný pre každého a určený všetkým, ktorí sa o túto problematiku zaujímajú.