EX-FAJČIARI SÚ NEZASTAVITEĽNÍ

0
1099

Ex-fajčiari žiaria jasnejšie! Nový rok! Nová výzva! Skoncujte s fajčením

  • Kampaň „Ex-fajčiari žiaria jasnejšie“ oslavuje nielen Nový rok, ale aj odhodlanosť v boji proti fajčeniu. Skoncujte s fajčením v najsymbolickejší deň roka a tešte sa zo zdravého životného štýlu počas celého roka.
  • Ex-fajčiari rozžiarením prskavky oslavujú svoj úspech v boji proti fajčeniu a zdravšiemu spokojnejšiemu životu bez fajčenia.
  • Digitálna mapa rozžiarila Európu s viac ako 232 zapálenými prskavkami!

Oslávte vstup do Nového roka a predsavzajte si zdravý životný štýl bez fajčenia. Bojíte sa, že vám novoročné predsavzatie nevydrží? S aplikáciou iCoach a inteligentným digitálnym sprievodcom zvládnete úspešne nielen prvé dni, ale i ďalší rok! Kampaň Európskej komisie ”Ex-fajčiari sú nezastaviteľní” pomáha už od roku 2011 mladým ľuďom v boji proti fajčeniu a užívaniu tabaku. Európska komisia je úspešná vďaka podporovaniu výhod života bez fajčenia, akými sú oslava lepšieho zdravia a blahobytu, disponibilnejší dôchodok a lepšia kvalita života.

iCoach – zdravotný tréner pre všetkých

Aplikácia iCoach 2015 bola oficiálne predstavená vo februári tohto roka a aktuálne ju využíva viac ako 464.780 užívateľov. Na Slovensku sa do aplikácie iCoach do konca mesiaca november zaregistrovalo celkom 9.165 používateľov. Aplikácia je zadarmo dostupná v 23 jazykoch pre 28 krajín Európskej únie, kedykoľvek a kdekoľvek. Je jednoducho prístupná on-line a pre mobilné aplikácie Apple a Android, čím je svojim užívateľom neustále k dispozícii. Rovnako ako propagácia mnohých výhod života bez fajčenia, inovatívny digitálny zdravotný tréner ponúka registrovaným užívateľom prostredníctvom piatich progresívnych fáz praktickú pomoc ako prestať fajčiť. Aktualizácia aplikácie iCoach 2015 zahŕňa niekoľko osobných fáz a špecifických výziev, ktoré sa zameriavajú na malé, dosiahnuteľné ciele                  a absolvované výzvy, podporujúc užívateľov ísť o krok ďalej a získať kontrolu nad svojim zlozvykom. Súčasťou aplikácie je aj množstvo noviniek, napríklad tlačidlo „Panika“, vďaka ktorému úspešne odoláte chuti na nikotín.

Od svojho oficiálneho predstavenia v roku 2011, až 36 % užívateľov iCoach aplikácie potvrdilo, že prestalo fajčiť v priebehu 3 mesiacov.

“Aplikácia iCoach je obzvlášť vhodná pre mladých ľudí a sme veľmi radi, že vznikajú práve takéto iniciatívy v boji proti fajčeniu,” hovorí Darina Sedláková, riaditeľka Kancelárie WHO     na Slovensku.

Užívatelia registrovaní v mesiaci november 2015 v rámci krajín EÚ (fáza – fajčenie)

  • Premýšľanie / Uvažovanie
  • Uvažovanie / Rozhodovanie sa
  • Príprava
  • Akcia
  • Udržiavanie

Rozžiarená Európa

Ex-fajčiari môžu svoje úspechy navyše ešte stále osláviť zapálením prskavky na digitálnej mape Európy, ktorá je on-line dostupná až do konca januára. Do 13. novembra bolo v rámci krajín Európy zapálených viac ako 11.232 prskaviek, z toho viac ako 46.41 % užívateľov                vo svojej odpovedi uviedlo ako najväčšiu motiváciu v boji proti fajčeniu strach o svoje zdravie. Nasledovala rodina a zdravie a jeden zo silných podnetov predstavuje aj finančná motivácia.

Na základe posledných údajov, 24 % spomedzi zaregistrovaných ex-fajčiarov prestalo úspešne fajčiť v priebehu 1 roka! Vekový priemer ex-fajčiarov na Slovensku predstavuje vekovú hranicu 29.3, z toho 55 % evidovaných ex-fajčiarov je zamestnaných a viac ako 68 % má stredoškolské vzdelanie.

Rozžiarili ste už svoju prskavku? Zapojte sa do kampane Ex-fajčiari žiaria jasnejšie a zapáľte svoju prskavku ešte dnes na digitálnej mape Európy.

Pre viac informácií prosím navštívte stránku: www.exsmokers.eu/sk-sk

Webová stránka Európskej Komisie o zdraví http://ec.europa.eu/health/tobacco/policy/index_sk.htm

Sledujte nás na Twitteri: https://twitter.com/eu_health

Sledujte nás na Instagrame: https://instagram.com/eu_health/