Ešte ste neboli v Karlových Varoch? Vyskúšajte si to tento rok!

0
1094

Ak chcete stráviť nezabudnuteľnú dovolenku plnú relaxu i dojmov, zvoľte svetoznáme kúpele Karlove Vary. Vyskúšate si tu liečivé účinky minerálneho prameňa Vřídlo, necháte sa rozmaznávať kúpeľnými a wellness procedúrami v zariadeniach akciovej spoločnosti Bohemia-lázně, a.s. Okrem toho s cestovnou kanceláriou Kaleidoskop Travel spoznáte mesto a jeho okolie, ktoré poskytujú nepreberné možnosti kultúrnych a turistických zážitkov.  To všetko za prijateľné ceny za ubytovanie i s procedúrami už od 45 Eur (1250 Kč) na deň. Liečebné kúpeľné pobyty prebiehajú v sanatóriu Kriváň a hoteloch Slovan a Concordia. Všetky kúry sú poskytované vo vynovenej balneoprevádzke s viac ako 45 druhmi procedúr. Okrem klasických liečebných pobytov sú pripravené aj niekoľkodňové wellness, relaxačné, rehabilitačné a regeneračné pobyty. Informuje o tom riaditeľ Bohemia-lázně, a. s., Karlove Vary, Jiří Sluka.

,,Oblasť západných Čiech je bohatá na minerálne pramene a práve kúpele túto oblasť preslávili vo svete. Do Karlových Varov, ale aj do ďalších kúpeľov tzv. Kúpeľného trojuholníka, jazdia ľudia z celého sveta za liečbou a odpočinkom. Dlhodobé pobyty pozývajú tiež k poznávaniu kúpeľnej architektúry, ktorá je sama o sebe veľkým lákadlom, ale v poslednej dobe klienti dychtia spoznať nielen tento kraj, jeho pamiatky a zvláštnosti, ale aj širšie okolie. Každé kúpeľné mesto v západných Čechách, či už sú to najstaršie a najznámejšie Karlove Vary so svojimi žriedlami a Becherovkou, alebo naopak najmladšie kúpele Mariánske Lázně so spievajúcou fontánou, či malebné Františkove Lázně s rozľahlými parkami, všetky ponúkajú svojim návštevníkom nevídané architektonické pôžitky. Na prelome 19. – 20. storočia, kedy tunajšie kúpele zažívali najväčší rozkvet, vznikali zaujímavé kúpeľné stavby v historizujúcom štýle. Preto sa na svojich potulkách kúpeľnými centrami môžete stretnúť s prvkami neorenesancie, neobaroka či secesie. Všetko na jednom mieste. S históriou Karlových Varov sa môžete zoznámiť na pravidelných prechádzkach s odbornými sprievodcami, alebo pri kurzoch nordic walkingu, keď si okrem centra pozriete Karlove Vary i z vtáčej perspektívy na niektorej z vyhliadok v kúpeľných lesoch. Záver leta a jeseň sú najpríjemnejším obdobím na výlety a prechádzky,“ vysvetľuje J. Sluka.

Dopĺňa, že ponuke turistov sa prispôsobujú tiež hrady a zámky v okolí. Najvýznamnejšou pamiatkou kraja je bezpochyby relikviár Sv. Maura na Zámku Bečov. Zámok v súčasnosti rozšíril svoju ponuku aj o trasu venovanú malým návštevníkom. Svoje čaro si po generácie zachováva aj zámok Kynžvart a nový kabát obliekol interiér kláštora v Teplej.

,,Svoju pozornosť si zaslúži aj novozrekonštruovaný zámok v Chýších, ktorý ako fénix z popola vstal vďaka úsiliu nových majiteľov Lažanských. Takých objektov, hradov a zrúcanín nájdeme v západných Čechách hŕbu. Žiaľbohu, po vysídlení pôvodného nemeckého obyvateľstva bol celý rad z nich natoľko zdevastovaný, že ani pomoc nových majiteľov by ich nezachránila. Na potulky Karlovarským krajom a do neďalekého Bavorska pozývajú pravidelné výlety cestovnej kancelárie Kaleidoskop Travel, ktorú prevádzkuje spoločnosť Bohemia-lázně, a.s.

Milovníci turistiky a poznávania v centre Karlových Varov, len pár krokov od kolonády, môžu nájsť kvalitné ubytovanie v našich hoteloch 3 * štandardu. Ak by ste radi využili niektorý z kúpeľných balíčkov, určite si vyberiete. Nové zázemie v hoteli Slovan nájdu rodiny s deťmi. Spoločnosť pre nich vybudovala detskú herňu s vonkajším ihriskom. K dispozícii sú tu izby či apartmány s minikuchynkami. Tí, ktorí už boli v Karlových Varoch, vedia, aké ťažké je parkovanie v centre mesta. U nás ponúkame jednoduché riešenie v podobe garáží,“ pozýva J. Sluka.

Dodáva, že blízkosť mesta Karlových Varov s hranicami so Spolkovou republikou Nemecko ponúka rad výziev v oblasti medzinárodných cestovateľských zážitkov. Medzi najnavštevovanejšie miesta patria Drážďany s galériou Starých majstrov, hudobný Bayreuth Richarda Wagnera, historický Norimberk aj pre deti, hrady Loket aVildštejn, mestá Praha a kúpeľný trojuholník, Plzeň a pivovar Pilsner Urquel, Český Krumlov – pamiatka UNESCO, Krušné hory, pivovarská reštaurácia Ve Skále v pivovare Chodovar. Cestovná kancelária Kaleidoskop Travel sa zameriava na jednodňové výlety i niekoľkodňové zájazdy aj do Nemecka, Rakúska, Francúzska, Talianska a Švajčiarska. Predáva aj vstupenky na koncerty a to prostredníctvom portálu Infocentra Karlove Vary.

Bohemia-lázně majú záujem o všetkých klientov rovnako – domácich i zahraničných. Ruská klientela po poklese spred roka netvorí väčšinu, stretnete tu i Nemcov,  Čechov, Izraelčanov, Kazachov a nájdu sa aj Slováci. Keby vám vaša poisťovňa nechcela pobyt preplatiť (najprv si to zistite), pouvažujte o samoplatcovskom pobyte. Karlove Vary nie sú len pre chorých. Môžete tu absolvovať aj wellness či regeneračné pobyty. Na výber sú napríklad 7-dňový pobyt Medical Wellness Energy s plnou penziou a procedúrami za cenu od 277 eur osoba/pobyt, Relaxácia a regenerácia – 3 alebo 4-dňový pobyt s polpenziou a procedúrami za cenu od 102 eur osoba/pobyt, 8 – dňový pobyt Vitalita 60 + s plnou penziou alebo polpenziou so 14 procedúrami za cenu už od 245 eur osoba/pobyt. V ponuke je aj Odpočinok pre všetky generácie a to 7 alebo 14 – dňový pobyt s plnou penziou a 10 procedúrami na týždeň za cenu 46 eur osoba/deň.

Spoločnosť Bohemia-lázně, a. s., ocenená Národnou cenou kvality 2011, od decembra 2013 do novembra 2014, do výstavby a modernizácie svojej balneoprevádzky, investovala 45 mil. Kč (1,642 mil. Eur).  K dispozícii je kompletná ponuka vodoliečebných procedúr a kúpeľov, nové zázemie pre masáže, vybudovaný Kneippov chodník, nový floating (simulácia beztiažového stavu vo vode na báze Mŕtveho mora) a zábalová vaňa Haslauer, ktorá funguje na podobnej báze bezváhového stavu. Nechýba ani nový rehabilitačný bazén 12 x 5 m s obsahom žriedlovej minerálnej vody, s protiprúdom, chrličom, perličkovou masážnou lavicou. Bazén je srdcom nového  wellness & spa centra, kde nechýba saunový kútik – fínska, parná sauna, infrasauna a wellness procedúry – masáž bambusovými tyčkami, anticelulitídová masáž, masáž lávovými kameňmi, reflexná a aróma masáž. Všetky liečenia sú na báze termálnej žriedlovej vody a rašeliny zamerané na liečbu ochorení tráviaceho traktu a pohybového ústrojenstva. V nových priestoroch vybudovali aj soľnú jaskyňu. Tento rok spoločnosť otvorila aj nové stravovacie prevádzky, v hlavnej budove Kriváň zrekonštruovala izby na 2 poschodiach. Od augusta otvorili aj detskú herňu s ihriskom v hoteli Slovan.