Ekologická vinylová krytina Wineo® PURLINE šetrí životné prostredie aj naše zdravie

0
1117

S odkazom na zdravý životný štýl predstavuje spoločnosť KPP, dovozca a predajca podlahových krytín, vinylovú hygienickú krytinu vytvorenú na prírodnej báze. Wineo® PURLINE je inovatívny organický produkt vyrobený z prírodných, obnoviteľných surovín, bez škodlivých prísad, emisií a zápachu. Medzi ďalšie prednosti krytiny patrí extrémna záťažová odolnosť bez vzniku otlakov, stálofarebnosť, dlhá životnosť, na dotyk príjemný povrch a tichá akustika. V ponuke výrobcu je rozmanitý výber dekorov a formátov, krytina sa predáva v roliach alebo dielcoch. Má vrstvenú štruktúru v hrúbke 2,5 mm, na podklad sa prevažne lepí a je možné ju umiestniť ako na systémy podlahového vykurovania, tak do vlhkých priestorov. Vďaka svojim jedinečným vlastnostiam je podlaha Wineo® PURLINE vhodná do všetkých obytných priestorov, ale aj do škôl, škôlok, zdravotníckych zariadení, fitness centier, hotelov a obchodov.

Dôraz na zdravé bývanie

Wineo® PURLINE je v súčasnosti najekologickejšou vinylovou podlahou, a to ako z hľadiska procesu výroby, tak z hľadiska používania aj recyklácie. Krytina je vyrobená z obnoviteľných surovín a prírodného plniva, základom je organický polyuretán. Chemické prísady sú pri výrobe nahradené repkovým či ricínovým olejom. Krytina neobsahuje chlór, zmäkčovadlá ani rozpúšťadlá, je bez zápachu, emisií a je v plnom rozsahu recyklovateľná. Preto sa môže vyhodiť aj medzi bežný domáci odpad.

Maximálna odolnosť

Krytina je extrémne odolná proti mechanickému poškodeniu, vlhkosti aj chemickým vplyvom (trieda zaťaženia 23/34/43). Vďaka vysokej odolnosti proti UV žiareniu nedochádza napriek pôsobeniu slnečného žiarenia k blednutiu dekoru. Kompaktný polyuretánový povrch krytiny sa udržuje hygienicky čistý veľmi jednoducho a rýchlo. Na čistenie je možné použiť všetky bežné čistiace a dezinfekčné prípravky, s ktorými bez problémov odstránite aj škvrny od pera či vína. Ani vo vysoko zaťažovaných komerčných priestoroch nie je nutné na krytinu nanášať počiatočnú ochrannú vrstvu.

Široké využitie

Podlaha Wineo® PURLINE plní stupňujúce sa požiadavky na zdravé bývanie. Odolnosť proti extrémnemu zaťaženiu, zdravotná nezávadnosť, príjemná akustika a jednoduchá údržba dávajú krytine možnosť uplatniť sa aj v zdravotníckych a kúpeľných zariadeniach, fitness centrách, reštauráciách a hoteloch. Pridáva sa aj verejný sektor, výrobca ponúka farebné vzory ideálne do detských izieb, škôl a škôlok. Podlaha je vhodná do miest určených pre dlhodobé státie, preto ju poľahky nájdeme aj v obchodných priestoroch.

Vyberie si každý

Nielen interiéroví dizajnéri budú spokojní s množstvom dekorov a povrchových štruktúr. Farebné dekory aj celý rad imitácií dreva dopĺňajú fabiónové sokle a vonkajšie rohy. Krytina sa predáva v klasickom formáte v roliach alebo v praktických dielcoch. Obe prevedenia sú dostupné v nízkej konštrukčnej hrúbke 2,5 mm, optimálnej aj pre renovácie. Podlaha sa na podklad vo väčšine prípadoch lepí, avšak v domácich priestoroch s rozlohou do 20 m2 ju možno položiť bez nutnosti lepenia. Tepelný odpor krytiny dosahuje veľmi nízku hodnotu, len 0,01 m2 K/W, preto je vhodná aj na systémy podlahového vykurovania.