Drevená podlaha Kährs sa stala symbolom

0
1195

Spoločnosti Kährs sa za viac ako 150 rokov pôsobenia podarilo vytvoriť zo svojich drevených podláh symbol kvality, odolnosti, trvanlivosti a jednoduchého kladenia.

Kährs je jedným z najvýznamnejších výrobcov podlahových krytín v Európe. Drevené krytiny v širokej palete prevedení, farebných variantov, rozmerov a povrchových úprav sú vyhľadávané zákazníkmi po celom svete.

Prvotriedna kvalita i dizajn

Kvalita patrí spolu s dizajnom k hlavným poznávacím znameniam švédskej značky Kährs. Niet sa čo diviť, veď drevohospodárstvo Švédska zaujíma z hľadiska technológií vedúce postavenie vo svete. Spoločnosť je priekopníkom v oblasti hotových vrstvených podláh, ktorých výroba sa začala ešte v roku 1941. Podlahy sú tiež ohľaduplné k životnému prostrediu. Značka Kährs je držiteľom známky kvality pre životné prostredie Modrý anjel. O prémiovej kvalite svedčí aj 30 ročná garancia výrobcu na materiál.

Geniálny zámkový spoj pre jednoliaty povrch

Nášľapné vrstvy podláh Kährs sa skladajú podľa určitého systému tak, aby pri každom spojení bola využitá optimálna veľkosť lamiel. Minimálna dĺžka nadväzujúcich lamiel je pevne daná. Cieľom je, aby položená plocha vytvárala homogénny obraz.

Absolútne rovný a jednoliaty povrch sa zabezpečí pomocou zámkového spoja Woodloc®, ktorý zaručuje aj vysokú pevnosť v ťahu. Pri uzamknutí sa lamely medzi sebou vzájomne sťahujú a nedochádza k vzniku dilatačných škár. Podlahové dielce nemožno na ploche od seba rozoznať, vďaka čomu sa dosiahne želaný optický efekt vzhľadu bez hraníc.

Kladenie je omnoho jednoduchšie, bezpečnejšie a rýchlejšie než v minulosti. Jednotlivé vrstvy podlahy sú lepené krížom, čím sa dosahuje minimálna rozťažnosť hotových lamiel. Podlahy Kährs možno bez problémov klásť i na podlahové vykurovanie, a to ako plávajúcim spôsobom kladenia, tak i celoplošným lepením.

Prekvapia nenáročnou údržbou

Moderné drevené podlahy prekvapia svojou jednoduchou údržbou. Prémiové podlahy Kährs vynikajú jedným z najlepšie ošetrených povrchov medzi podlahovými krytinami. Systém povrchovej ochrany maximálne spĺňa súčasné nároky na údržbu. Lak sa navyše vyznačuje najnižšími emisiami prchavých organických zlúčenín (VOC).

Na ďalšiu údržbu stačí pravidelne čistiť podlahu navlhko s pomocou výrobcom odporučených prostriedkov. Na zvyšovanie odolnosti podlahovej krytiny s povrchovou úpravou v prírodnom oleji je vhodný prírodný olej Kährs Satin Oil, ktorý je oxidatívne vytvrdený a vyrobený výhradne z rastlinných látok. Olej zvýrazňuje krásu dreva, zviditeľňuje farbu i jeho textúru. V prípade prevádzkovo zaťažených priestorov treba na podlahy naniesť aj dodatočnú vrstvu povrchovej ochrany vo forme laku alebo oleja.