D-Link uvádza prvú širokouhlú 180 stupňovú Wi-Fi AC kameru na svete

0
972

D-Link predstavuje novinku, ktorá znamená novú éru v oblasti domácich Wi-Fi bezpečnostných kamier – prvú Wi-Fi AC kameru na svete, ktorá ponúka okamžitý 180° pohľad na miestnosť v reálnom čase. Táto kamera prináša najširší uhol záberu zo všetkých porovnateľných kamier na súčasnom trhu.

Wide Eye HD 180˚ širokouhlá kamera (DCS-960L) odstraňuje nutnosť použitia dvoch alebo viacerých kamier pre pozorovanie všetkého diania v miestnosti. Lepší prehľad si môžete zabezpečiť okamžite aj s menej prostriedkami. Zatiaľ čo väčšina pevných kamier ponúka najviac 130˚ uhol záberu, 180˚ zobrazenie znamená, že uvidíte všetko a nemusíte ani čakať na otočenie objektívu ako pri použití pohyblivých kamier. Pre sledovanie čo najväčšieho priestoru môžete teda kameru umiestniť nielen do rohov, ale prakticky kdekoľvek v miestnosti, a je tak menej pravdepodobné, že si ju votrelci všimnú. Kamera tiež nerobí žiadny hluk ako pohyblivé kamery pri otáčaní a nakláňaní, takže ju votrelci ani nebude počuť.

„Kamery s touto pokročilou technológiou sú zvyčajne určené len pre firmy,“ poznamenal Kevin Wen, prezident D-Link Europe Ltd. „My však vieme, že zabezpečenie domácnosti tiež stojí vysoko na rebríčku priorít ľudí. Wide Eye HD 180˚ širokouhlá kamera (DCS-960L) ponúka nový dômyselný spôsob, ako dosiahnuť dokonalého sledovania miestnosti pomocou jediného zariadenia. Už sa nikdy nemusíte báť, že vám unikne nejaký detail.“

Kamera je ideálne základné zariadenie pre ľudí, ktorí si chcú vlastnými silami zabezpečiť svoje domy alebo firmy. Prednosťou kamery je nielen kvalita HD videa, ale aj vstavaný mikrofón a automatické prepínanie denného a nočného videnia. Je tiež možné nakonfigurovať kameru tak, aby sledovala pohyb v určenej oblasti (napríklad okolo vstupných dverí alebo okien) alebo úroveň hlasitosti zvuku a aby pri detekcii pohybu alebo nadmerného hluku odoslala varovnú správu – alarm.

Wide Eye HD 180˚ širokouhlá kamera patrí k rastúcej rodine kamier podporujúcich internetovú službu mydlink, ktorá umožňuje získať jednoduchý a zabezpečený prístup ku kamere, jej ovládanie a sledovanie na diaľku cez smartphone, tablet alebo PC. Za prístup cez bezplatnú aplikáciu mydlink alebo online portál mydlink nie sú používateľom účtované žiadne poplatky a nepotrebujú ani žiadny špeciálny softvér.

Pre ľahké použitie je dodávaná 16GB microSD karta, na ktorú môžu používatelia nahrávať videozáznam priamo v kamere. Nahrávať možno nepretržite, spúšťať nahrávanie podľa zadaného časového rozvrhu, alebo vždy keď nastane určená udalosť, napríklad pri detekcii pohybu.

Vlastnosti

  • 180-stupňové zorné pole– Najširší uhol pohľadu u nepohyblivej kamery pre bežných spotrebiteľov, ideálne pre veľké miestnosti a priestory s niekoľkými vstupmi.
  • HD 720p video– Detailný a ostrý obraz pre sledovanie vášho domu.
  • Unikátna technológie potlačenia skreslenia– Maximalizuje kvalitu obrazu a odstraňuje skreslenie.
  • Wi-Fi AC– Najnovšia dual-band Wi-Fi technológia pre väčšiu šírku pásma a lepší dosah.
  • Detekcia pohybu a zvukov – Pri detekcii pohybu alebo zvuku je možné poslať používateľovi varovnú správu.
  • Lokálne nahrávanie– 16GB MicroSD karta pre záznam v kamere.
  • Nočné videnie– Pohľad do vzdialenosti 5 metrov aj v úplnej tme vďaka vstavanému infračervenému LED osvetleniu.

Cena a dostupnosť

Kamera DCS-960L bude dostupná na Slovensku a v Českej republike a za odporúčanú maloobchodnú cenu 170,90 EUR alebo 4 649 Kč vrátane DPH.