Čo musíte vedieť ešte predtým, ako si kúpite novú sedačku?

0
1006

Sedacia súprava patrí neodmysliteľne do každej obývačky. Pri výbere dúfame, že nám vydrží niekoľko desaťročí bez toho, aby sa poťah opotreboval a molitan vysedel. Čo ale musíte vedieť ešte predtým, ako si pôjdete kúpiť novú sedaciu súpravu?

Prejdete cez dvere?

Aby ste si vôbec sedaciu súpravu mohli užívať, musíte vedieť, či s ňou prejdete cez kvalitné dyhované interiérové dvere. Dôkladne si zmerajte rozmer medzi zárubňami, aby ste vedeli, či sedačku vôbec dostanete do obývacej izby. Veľakrát sa stalo, že po kúpe sedačky ju museli ísť reklamovať, poprípade museli voliť iný spôsob premiestnenia, oveľa komplikovanejší.

Koženú alebo látkovú? 

Predtým, ako pôjdete do nábytkárstva vyberať moderné slovenské sedačky, musíte vedieť, či chcete koženú, alebo si skôr vyberiete látkovú sedačku. Kožená je praktickejšia, ak máte malé deti. Jednoducho utriete a máte ju čistú. Látkové sú však obľúbenejšie, a to nielen v lete, kedy sa na ne vôbec nelepíte tak ako na kožené.

Prevedenie

Rozkladacia klasická, účková sedačka alebo rohová sedačka. Ktorá sa vám najviac páči a ktorá sa vám do obývačky zmestí? Toto musíte mať ujasnené ešte predtým, ako pôjdete do nábytkárstva. Rohová sedačka poskytuje viac miesta, ale tí, čo majú viac priestoru, obľubujú účkové sedačky. Nezabúdajte aj na farebné prevedenie. Musí ladiť s nábytkom.