AXA Nadačný fond: Chceš rozvíjať svoj talent? Podporíme ťa!

0
1132

Máte doma výnimočne nadané dieťa? Alebo ste sami študent či študentka vo veku od 15 do 26 rokov, s talentom a potenciálom dokázať v živote veľké veci? AXA Nadačný fond vyhlasuje nový ročník svojho grantového programu, pomocou ktorého môžu nadaní študenti získať prostriedky na rozvoj talentu a uchádzať sa o finančnú podporu.

Tento rok sa organizátori AXA Nadačného fondu rozhodli pre spoluprácu s Nadáciou Pontis, ktorá má dlhoročné skúsenosti vyhlasovania a realizácie grantových programov. Vďaka tejto spolupráci bude podpora mladých talentov v oblasti vedy, výskumu či umenia ešte intenzívnejšia. AXA Nadačný fond zameriava pomoc špeciálne na mladých ľudí a študentov vo veku od 15 do 26 rokov, ktorí túžia na sebe pracovať, no brzdí ich nedostatok finančných prostriedkov. Tento rok je v programe na podporu nadaných mladých ľudí vyčlenených clkovo 25 000 eur.

„Podpora a rozvoj talentu dieťaťa býva pre rodičov finančne náročná. Často si vyžaduje nákup špeciálneho študijného vybavenia, ale aj financovanie štúdia či stáže v zahraničí. To je jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli pomáhať práve talentovaným ľuďom napĺňať svoje sny, tento rok už piatykrát po sebe. Počas predchádzajúcich rokov grantového programu podporila AXA spolu už 48 študentov a rozdelila medzi nich takmer 109 tisíc eur,“ hovorí Karel Žyla, PR manažér spoločnosti AXA.

AXA Nadačný fond umožní budúcim mladým vedcom, športovcom, ale aj umelcom a nadaným odborníkom získať potrebné finančné prostriedky na zaujímavé projekty z oblasti vzdelávania, prírodných, či humanitných vied. Finančnú čiastku môžu študenti čerpať napríklad na prípravu, či zabezpečenie účasti na súťažiach, konferenciách, tréningoch, vzdelávacích seminároch, alebo na náklady spojené s vytvorením softvéru, aplikácie, či videa. Maximálna výška grantu, o ktorú môžu záujemcovia žiadať, je 2 000 eur, minimálna výška 500 eur. Podmienkou pre zaradenie do hodnotenia je výborný študijný prospech a zapojenie sa do mimoškolských vzdelávacích aktivít, ako sú napríklad účasť na vzdelávacích olympiádach či vo vzdelávacích súťažiach.

Uchádzači o podporu môžu svoj projekt prihlásiť na stránke www.darca.sk až do 2. novembra 2015. Vyhlásenie výsledkov a ocenenie sa uskutoční koncom januára 2016.