Ako sa starať o kúpeľňu, aby aj po rokoch vyzerala čistá?

0
1685

Trendy v kúpeľni sa rok čo rok menia. Prispôsobovať sa im by ale bolo finančne náročné a preto je potrebné si skôr osvojiť pravidlá, ako sa správne starať nielen o kúpeľňový nábytok, ale aj o podlahu, okná alebo vodovodné batérie. Nezáleží len na tom, aké čistiace prostriedky budete používať. Je to aj o prístupe ženy – gazdinky.

Nielen raz za týždeň

Upratovanie kúpeľne musíte realizovať minimálne dvakrát za týždeň. Najmä umývadlo, vaňa, poprípade sprchový kút si vyžadujú viac pozornosti. Tým, že sa používajú najviac, zaslúžia si viac pozornosti ako napríklad leštenie políc v obývačke.

Pri umývaní kúpeľne klaďte dôraz aj na dávkovanie čistiacich prostriedkov. Zbytočne veľa chémie by vám spôsobilo bolesť hlavy, problémy s dýchaním a skôr, či neskôr by ste priestor museli opustiť. Skúste sa poradiť s predavačkou v drogérii. Tá vám najlepšie poradí, ako ktorý prostriedok používať, ak neviete, resp. nemali ste s ním skúsenosť.

Akú postupnosť zvoliť?

Pri upratovaní kúpeľne zvoľte nasledujúcu postupnosť. Najprv začnite umývadlom a vaňou, poprípade sprchovým kútom. Potom prejdite vodovodné batérie a následne poutierajte police v kúpeľňovom nábytku a zrkadlo. Nezabúdajte venovať dostatok času aj záchodu. V ňom sa usádza množstvo vodného kameňa, ktorý dokážete odstrániť len za pomoci kvalitnej chémie. Odporúčame vám vybrať vodu, naniesť chemikáliu na postihnuté miesta a nechať pôsobiť minimálne hodinu. Potom dôkladne pretrieť a spláchnuť. Pozor si dávajte aj na miesta, ktoré si nevšímate po príchode do kúpeľne – miesto za záchodom, za umývadlom. Môže sa tam objaviť pleseň, ktorú keď nepodchytíte v začiatočnom štádiu, narobí vám veľa problémov. Prostriedky, ktoré sa používajú na pleseň, vás vyjdu omnoho viac, ako keby ste kupovali ten najkrajší darčekový kôš pre ženu. A to už je čo povedať!