Aké chyby robíme najčastejšie pri zariaďovaní obývačky

0
2443

Zariaďovanie domácnosti patrí medzi obľúbené činnosti azda každej ženy. Vyberanie a ladenie jednotlivých doplnkov s nábytkom je jednoducho fantázia, najmä ak máme dostatok financií, ktoré nám umožňujú kúpiť si aj drahší doplnok do domácnosti. Viete ale akých chýb sa dopúšťame konkrétne pri zariaďovaní obývačky

Police patriace k obývacej stene príliš zaťažujeme

 Keď sa sťahujeme do novej domácnosti, pravdepodobne si so sebou berieme všetky doplnky, sošky a vázičky. K niektorým doplnkom máme vzťah, máme ich radi a nechceme sa ich vzdať aj keď sú už dávno nemoderné. Vytrieďte ich a nechajte si len tie pre vás najvzácnejšie. Nezabúdajte, že police obývacej steny nesmiete preťažovať. Umiestňujte na ne menšie obrazy, fotorámiky a keď tak jednu-dve vázy.

Nenechávame rezervu od steny

Najmä v panelákových domoch nesmiete zabúdať, že sedačka a ani obývacia stena nesmú byť v tesnej blízkosti steny. Dodržiavajte odstup 5-10 cm. Nielenže za nábytkom a sedačkou dokážete upratovať, zabránite tomu, aby nábytok a poťah sedačky napadla vznikajúca pleseň. Odporúčame vám zakaždým, aj počas noci, nechávať v obývačke mikrovetranie. Vzduch tak bude prúdiť cez pootvorené plastové okná a vy sa vyhnete plesniam, ktoré vedia znepríjemniť život najmä alergikom.

Nemyslíme na dostatočné osvetlenie priestoru

V obývačke trávime väčšinu svojho času – stretávame sa s blízkymi príbuznými, čítame noviny, učíme sa, pozeráme televízor. Práve v tejto miestnosti by sme mali myslieť na dostatočné osvetlenie, na čo žiaľ väčšina z nás nemyslí. V obývačke si pokojne môžete dovoliť viac svetiel – stojace lampy pri sedačke, veľký luster a malé lampičky na obývacej stene. Aby sa obývačka presvetlila, cez deň vám odporúčame nechávať otvorené interiérové dvere medzi obývačkou a nasledujúcou miestnosťou.