ADATA uvádza externý pevný disk HC500 pre TV a PC

0
1100

Spoločnosť ADATA Technology, popredný výrobca výkonných pamäťových modulov DRAM a produktov založených na čipoch NAND Flash, predstavila pevný disk Choice HC500 2.5” s podporou pre nahrávanie TV programov. Tento externý disk môžete pripojiť k svojmu Smart TV alebo k PC pomocou super rýchleho USB 3.0 rozhrania. Dostupný je v športovom pieskovanom titánovom alebo v zlatom puzdre v kapacitách 500GB, 1TB alebo 2TB. Dodávaný je tiež chytrý zálohovací softvér, ktorý vám umožní zálohovať vaše dáta a následne si vytvoriť osobný dátový cloud pomocou PC alebo smartfónu!

Chytrý vzhľad pre Smart TV a PC
Pre tých, ktorí potrebujú priamu konektivitu stačí pripojiť priamo pevný disk do počítača alebo inteligentného televízora. Externý pevný disk ADATA, v bezchybnom remeselnom spracovaní v titánovej alebo matnej zlatej, totiž ponúka naozaj jednoduché pripojenie do oboch zariadení. Vo vašom PC môžete archivovať alebo manažovať svoje dáta cez super rýchle USB 3.0 a po pripojení k TV získate výkonné dátové úložisko pre médiá z ktorého môžete prehrávať filmy, hudbu a fotky. Že nestíhate svoj obľúbený TV program? Tak nechajte svoj disk Choice HC500 pripojený k TV a nehrávajte naň hodiny televízneho vysielania, ktoré si môžete pozrieť neskôr zo záznamu!

Bez káblov: Váš osobný dátový Cloud
Disk ADATA Choice HC500 môžete využiť aj ako osobné cloudové dátové úložisko! V prvom rade si vyberte dostatočnú kapacitu – dostupné sú modely 500GB, 1TB alebo 2TB. Priamo na disku nájdete chytrý softvér pre rýchlu zálohu vašich osobných súborov, ktorým môžete na disk preniesť svoje citlivé obchodné dokumenty, fotky, filmy alebo multimediálne dáta, ktoré by ste chceli využívať nielen prostredníctvom PC ale aj na svojom tablete alebo smartfóne. Inštaláciou intuitívneho softvéru môžete nastaviť váš disk HC500 ako osobné Cloud úložisko, ku ktorému môžete mať prístup kdekoľvek z mobilných zariadení na dotyk prstov. Aplikácia NTI Backup Now EZ je dostupná pre systém Windows a aplikáciu NTI MiST môžete inštalovať na Windows, Mac OS, Android a aj systém iOS. Využívať tiež môžete ďalšie nástroje z webových stránok ADATA – stačí kliknúť na link “Valuable Software”.

Shock Protection / Super rýchle USB 3.0
Disk ADATA Choice HC500 vám pomôže zálohovať dáta nielen do cloudu, ale zároveň im poskytne aj lokálnu ochranu. Ak váš pevný disk počas chodu utrpí šok pri náraze, spustí sa patentovaný ADATA G Shock Protection Sensor, ktorý ochráni dáta a spustí červenú svetelnú signalizáciu na vašom HC500. Po návrate do normálneho stavu sa aktivuje modré svetlo, ktoré signalizuje, že bola prevádzka disku opäť obnovená.
Hoci sú pevné disky HC500 určené pre najnovšie super rýchle rozhranie USB 3.0, sú spätne plne kompatibilné aj so starším rozhraním USB 2.0, takže ich môžete používať aj na starších zariadeniach.