ADATA odhaľuje RC300 Digital Dash Recorder

0
1384

Spoločnosť ADATA® Technology, popredný výrobca vysoko výkonných modulov DRAM a výrobkov na báze NAND Flash, predstavila svoj debutový produkt v segmente príslušenstva pre automobily s názvom RC300 Digital Dash Recorder. V tomto produkte ADATA zúročila dlhoročné skúsenosti so spracovaním a ukladaním veľkých digitálnych dát, vďaka čomu môže automobilová čierna skrinka RC300 využíva záznam až do kapacity 128 GB. To umožňuje vodičom, aby zaznamenali svoju celodennú jazdu bez prerušovania. Zariadenie im tak dá pocit vyššej bezpečnosti, pretože v prípade nehody budú mať dokonale zaznamenaný každý okamih jazdy. Rekordér zároveň veľmi dobre poslúži aj na tvorbu spomienkových videí z rodinných výletov. Video zaznamenáva v kvalite Full HD 1080p pri rýchlosti 30 fps prostredníctvom širokouhlej optiky a poradí si s najrôznejšími svetelnými podmienkami. Prístroj disponuje niekoľkými video aj fotografickými režimami. Vybavený je tiež špeciálnou ochranou G-Sensor a automatickým záznamom, ktoré zabezpečia dôkazový materiál pre neskoršie použitie. Zariadenie má jednoduché a vysoko intuitívne ovládanie, aby mali používatelia všetky funkcie jednoducho prístupné bez zložitého nastavovania.

Veľká kapacita pre dlhé cesty

Jednou z kľúčových výhod RC300 je podpora microSDXC kartiet až do 128 GB, čo zodpovedá približne 1 120 minútovému videu v rozlíšení Full HD 1080p pri 30 snímkach za sekundu. Ako sa sluší u produktu ADATA, RC300 kladie dôraz na prípadné rozšírenie pamäte. Kamera je dodávaná s 16 GB microSDHC kartou, u ktorej sú použité vysoko kvalitné MLC NAND flash. Flexibilné rozšírenie pamäte umožňuje vodičom rozhodnúť sa, koľko priestoru potrebujú, pričom spomínaná kapacita 128 GB hravo pokryje celý deň jazdy bez prerušovania.

Jednoduchý prístup a vysokokvalitná optika

RC300 je možné veľmi ľahko nainštalovať napr. na autosklo alebo nejaký iný upevňovací bod. Zariadenie má veľmi intuitívne ovládanie s používateľsky prívetivým rozhraním. Motoristi získajú vynikajúcu kvalitu záznamu aj vďaka 6-vrstvovej poškriabaniu a deformácii odolnej optike (6G+1 A-Class) s infračerveným filtrom a protislnečnou clonou. Clonové číslo F/2.0 vypovedá o širokom dynamickom rozsahu, ktorý je vhodný aj pre použitie v nepriaznivých svetelných podmienkach, čím zabezpečí optimálnu kvalitu záznamu v rôznom prostredí, vo dne aj v noci. Optika RC300 má až 140 stupňov široký uhol pohľadu, vďaka čomu zaberie viac z cesty a minimalizuje tak slepé miesta. Ovládanie RC300 je rovnako jednoduché ako zapnutie a vypnutie motoru. Kameru môžete v aute napojiť do zásuvky 12V/24V a spojená so zapaľovaním vozidla vie automaticky spustiť alebo zastaviť záznam.

Ochrana záznamu a režim fotoaparátu

Do RC300 integrovala ADATA technológiu G-Sensor tak, aby sa video automaticky uložilo aj pri nečakane silných otrasoch alebo pri prudkej zmene rýchlosti. Uložený obsah možno uzamknúť, aby sa zabránilo jeho neoprávnenému odstráneniu a zabezpečili sa tak dôležité dôkazy. RC300 umožňuje štandardné nahrávanie, automatickú slučku, manuálnu slučku alebo nastavenie zvoleného časovaného nahrávania. Dokáže tiež urobiť statický záber ako fotoaparát s rozlíšením až 4032×3024 (12MP). Má presný 4-násobný digitálny zoom a ostrenie do nekonečna od vzdialenosti 50cm. Prepínanie medzi režimom videa a fotoaparátu je možné jediným dotykom.