5 tipov, ktoré pomôžu vyriešiť každý problém v domácnosti

0
1014

Každý deň sa rozhodujeme, plánujeme svoj deň a sem-tam sa stanú situácie, ktoré nám dokážu prekaziť naše plány. Pri vytečenej práčke, vyrazených elektrických poistkách či zabuchnutých dverách akoby sme zažili všetky Murphyho zákony. V takýchto situáciách netreba strácať hlavu. Stačí si spomenúť, kde nájsť riešenie. 

Už naši rodičia si odkladali hrubý zoznam Zlatých stránkok lebo vedeli, že tam nájdu vždy odborníkov, ktorí im pomôžu. Samozrejme, doba sa zmenila a ak vznikne problém vo vašej modernej domácnosti, treba ho vyriešiť moderne. Zlaté stránky máte vždy k dispozícii ako online katalóg či šikovnú aplikáciu v mobile, ktorá vám pomôže vykorčuľovať z každej situácie so vztýčenou hlavou. Ak nastane vo vašom byte pohroma, spomeňte si na nasledujúce tipy, ako ju s prehľadom zvládnuť:

TIP č. 1: Nepanikárte a zhodnoťte situáciu

Nakoľko panika ešte žiaden problém na svete nevyriešila, snažte sa zachovať si chladnú hlavu. Veď nič nie je také zlé, ako to na prvý pohľad vyzerá. Nežné pohlavie má vždy možnosť zazvoniť sympatickému susedovi a páni zase ukázať svoje skryté schopnosti. Ak pri poruche potrebujete odbornú pomoc, hľadajte online. K dispozícii sú vám katalógy firiem s informáciami o odborníkoch, ktorých potrebujete. Skúste napríklad Zlatestranky.sk, ktoré obsahujú až 280 000 záznamov o firmách a živnostníkoch.

TIP č. 2: Porucha sa opakuje? 

Nič neodkladajte, ak vám tečie voda zo zatvoreného kohútika alebo ak vám pravidelne vyhodí v byte či dome poistky. Niekedy stačí zavolať dobrému odborníkovi, ktorý vám bezplatne poradí, čo máte robiť alebo sa u vás ochotne zastaví a pomôže s vyriešením problému.

TIP č. 3: Hľadajte na overených miestach a uprednostňujte referencie

Ak ste sa rozhodli volať opravára či inštalatéra, spravte si svoj predvýber. Online katalógy vám pomôžu vybrať a porovnať služby jednotlivých firiem z vášho okolia behom sekundy.

Ako prezrádza Martin Vojtaššák z Mediatelu, spoločnosti, ktorá už 20 rokov tvorí Zlaté stránky,: „Ľudia si zvykli hľadať informácie online a rozhodovať sa, či už pri nakupovaní alebo výbere, podľa hodnotení. Preto pri selektovaní vhodných firiem si pozorne prečítajte odporúčania od tých, ktorí sa už ocitli v podobnej situácii ako vy. Pomôže vám to pri výbere človeka či firmy, ktorá vyrieši váš problém v domácnosti.“

TIP č. 4: Konzultujte svoj problém priamo s firmami

Nebojte sa zdvihnúť telefón a konzultovať aj tú najmenšiu maličkosť, ktorá môže znamenať problém v domácnosti. Veď dobrá rada nemusí stáť vôbec nič a špecializované firmy sú tu aj preto, aby vám odborne poradili a usmernili vás. Myslite na to, že niekedy aj vyriešenie maličkosti môže predchádzať oveľa väčšiemu problému.

TIP č. 5: Odovzdajte referenciu ďalej

Každá firma, aj keď v rovnakom odbore, sa môže špecializovať na iné služby a preto je dôležité odovzdať skúsenosť či pozitívnu referenciu ďalej. „Tak, ako hodnotíte produkty v e-shopoch, na ebay, nájdete na Zlatých stránkach možnosť  hodnotiť služby. Verím, že tým môžeme pomôcť pri dennom a dôležitom rozhodovaní a prispejeme k zvyšovaniu úrovne služieb na Slovensku.“ – dopĺňa Martin Vojtaššák.