5 látkových vychytávok do interiéru aj na terasu CLIMAX predstavuje novinky na sezónu 2016

0
1110

Ostré slnečné lúče a tropické teploty sú tu raz dva! Pre tých, ktorí hľadajú alternatívu ku klasickým vnútorným žalúziám, má CLIMAX v ponuke hneď tri novinky: látkový roletový systém VARIETA s rozšírenou kolekciou látok na 317 farieb a vzorov, moderný fasádový systém WINROL a výklopný WINROL ARM a zvislé fasádové clony v podomietkovom prevedení nazvané NICHE. Tohtoročnú ponuku noviniek uzatvárajú dizajnové markízy kazetová NOVETA a kĺbová PRIMA. 

Namiesto záclon rolety šité na mieru

Prebuďte v sebe tvorivého ducha a oživte svoj interiér zaujímavým doplnkom, ktorý bude zároveň aj užitočný. Nemusíte sa hneď púšťať do nákladnej rekonštrukcie. Stačí sa pohrať s textíliami a farbami. Začnite napríklad s oknami a zaobstarajte im atraktívnejšie zatienenie. Originálne rolety CLIMAX ochránia vašu domácnosť pred slnečnými lúčmi. Spolu s roletovým systémom VARIETA, pre ktorý sú charakteristické kovové konzoly a hliníková hriadeľ ukrytá v dizajnovej kazete, máte teraz  na výber aj z kolekcie 317 látok. „VARIETA sa ovláda plastovou alebo kovovou retiazkou so závažím či bez námahy pomocou elektrického pohonu. Látková roleta VARIETA zatieni okno široké až 200 cm a spojiť možno až tri rolety dohromady. V takom prípade však musíme ovládanie zveriť do rúk elektropohonom,“ hovorí odborný poradca David Žabčík.

Výhľad z okna si korigujete vy

Okolie máme veľmi radi. Avšak niekedy chceme ostré slnko, prievan alebo zvedavé oči vytesniť z našich domovov. Fasádne clony túto funkciu plnia skvelým spôsobom a ešte ku všetkému skrášlia náš dom. Zvislá fasádna clona WINROL predstavuje veľmi zaujímavý variant k vonkajším žalúziám alebo roletám. Tento obľúbený systém výborne tieni a vďaka neprebernému množstvu farieb aj skvelo vyzerá. Jeho výhodou je jednoduchosť konštrukcie a ľahká montáž boxu. U tohto typu tienenia môže byť použitá perforovaná látka Soltis.
Soltis je tkanina vyrobená zo 100% polyesterového vlákna a vrchnej PVC vrstvy. Vďaka malým otvorom v ploche tkaniny je zabezpečená prirodzená ventilácia a čiastočný priehľad látkou von. Soltisové vlákna sú pri výrobe predpínané a tým dosahujú veľkú pevnosť a odolnosť voči vetru. V závislosti na type a farbe môže Soltis zadržať až 90 % slnečného žiarenia.

pastedGraphic.png pastedGraphic_1.png pastedGraphic_2.png pastedGraphic_3.png

WINARM je výklopná fasádna markíza. Výklopné rameno zaistí tieň v interiéri a pritom umožní nerušený výhľad oknom von. CLIMAX dodáva ramená v dvoch variantoch uhlov naklopenia, 90 a 135°. Tienenie zaisťuje látka, ktorá je navinutá na hriadeli umiestnenom v hornom boxe. Aj pri tomto type tienenia môže byť použitá perforovaná látka Soltis. WINARM je vhodná na montáž na fasádu domu, ale aj na tienenie balkónov bytových domov. Okrem toho výrazne oživí fasádu akejkoľvek budovy.

Inovatívna podomietková zvislá clona NICHE využíva zips, ktorý je privarený na stranu tieniacej textílie, na zvýšenie odolnosti proti vetru. NICHE je perfektnou ochranou proti slnku a teplu, zvyšuje komfort v interiéri a okrem toho vďaka veľkému množstvu látok vyzerá skvelo. Tienenie zaisťuje látka, ktorá je navinutá na hriadeli v hornom boxe. Pri tomto typu tienenia CLIMAX štandardne používa perforovanú látku, ktorá tieni, ale zároveň zabezpečuje čiastočný priehľad oknom von. Ovláda sa elektrickým motorom.

Pohoda a relax v tieni markízy

Snívať o teplom, slnečnom počasí môžete kedykoľvek. Dokonca sa na to môžete  už teraz pripraviť, pretože v ponuke CLIMAX nájdete široký výber kvalitných markíz aj v dobe, keď sa teplomer ešte rozhodne nešplhá k tridsiatim stupňom. V prípade vonkajšieho posedenia na terase či balkóne sú markízy ideálnou voľbou. Nevyžadujú náročné stavebné úpravy, pritom poskytujú dostatok tieňa aj pre väčšie plochy a široký výber odolných látok z nich robí krásny architektonický doplnok, ktorý ľahko zladíte so svojím štýlom.

Novinka Prima T, rovnako ako Prima TS sú základné typy kĺbových markíz a svoje uplatnenie nájdu predovšetkým pri tienení terás rodinných domov a balkónov. Nemecké komponenty, z ktorých CLIMAX markízy vyrába, sú zárukou dlhej životnosti a bezproblémovej funkčnosti. Typ Prima BOX sa radí medzi kazetové markízy. Ich veľkou výhodou je, že kompletný mechanizmus aj látka sú v stiahnutom stave perfektne chránené pred vplyvom počasia v dizajnovej kazete. Vďaka tomu zostáva látka i konštrukcia ramien po dlhú dobu čistá. Kazetu možno nalakovať v neprebernom množstve farieb.

Noveta BOX predstavuje novinku v ponuke kazetových markíz. Funkcionalistický čistý tvar kazety predurčuje túto markízu na umiestenie na fasády moderných rodinných domov. Rovnako, ako u ostatných kazetových markíz, aj tu sú mechanizmus a látka chránené pred vplyvom počasia v kazete. Tento model možno inštalovať len na stenu a ovládanie je riešené kľukou alebo motorom.